Къмпинг туризма в Хърватия е много добре развит

Хърватия е известен с дългата си традиция като средиземноморска Eden за къмпинг ентусиасти. Къмпинг туризма в Хърватия е много добре развита и широко разпространена, и хърватските къмпинги са поради своето позиции на атрактивни и изключително добре запазени природни места, най-често в непосредствена близост до морето.
Хърватски Camping съюз се стреми да насърчи къмпингите постоянно да подобрят своите съоръжения. Част от този стимул се утвърди като „Най-добри Къмпинги Хърватия“. сайтовете на лагера са разположени в особено очарователните места, по естествен нюанс на средиземноморска растителност и Пряко от морето / реката. Те имат богат хранене и пазаруване оферта и различни спортни и почивни бази. Добре поддържани санитарни помещения са оборудвани с много удобства за възрастни, деца и хора със специални нужди.

… Земя на хиляди острови, планини и равнини
Хърватия е древна страна, но една млада държава с парламентарна демокрация се получи независимостта си сравнително наскоро. Страната граничи с морето Най-близо до Централна Европа, и богатството на острови и островчета, разпръснати по протежение сложно разчленена й крайбрежие – Разширяване на над 5.000 km – са спечелили Хърватия наименованието „земята на хиляди острови“. вие Очаква се страната е географски Достига и климатични съчетава елементи от Средиземноморието, Централна Европа, Панонската низина и басейна на река Дунав, с гориста, вълнообразни, хълмисти пейзажи, така, но с високи върхове и гъсто залесени планини спуска надолу към и стоене настойник над уникалните и незабравими хърватските брегове на Адриатическо море.

Някои основни факти …
Преди да решите да дойдат и да прекарат по някое време в Хърватия може да е от интерес да се знае следното:
столицата на Хърватия е в Загреб
по-голямата част от населението на Хърватия е на Римокатолическата
националното знаме е червено, бяло и синьо
националният герб Състои се от червено и бяло поле шахматно, и ранно-хърватски три плажа плакат украшение
националната валута е куна (100 липа = 1 куна); символ му от света на фауната е най-вече изчезнали видове от пъстърва от река Крка, и от света на флората на ендемични растителни известен като Degenia velebitica.
Допълнителна информация за позицията на Хърватия на картата на Европа.

Пейзажи, природа и забележителности …
Така че е добре да се знае, особено ако човек се стреми малко приключение, направих Хърватия има осем национални парка, редица горски паркове, природни резервати с различна характер, както и специални природни пейзажи, градинарски, ботанически градини (с особен акцент върху arboretums), геоложки, хидрогеоложки райони. паметници на културата на Хърватия са наистина много и които произхождат от всички епохи от историята. Те могат да бъдат намерени в цялата страна.